Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2018. Június 15. 11:36, péntek | Helyi
Forrás: szoljon.hu

Tiniknek is árulta a kábító hatású növényt egy harmincas férfi

Tiniknek is árulta a kábító hatású növényt egy harmincas férfi

A Szolnoki Törvényszék helybenhagyta a Karcagi Járásbíróság azon ítéletét, melyben kábítószer birtoklásának vétsége és kóros szenvedélykeltés vétsége miatt 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte az

A férfit még 2014. október 5-én, Szolnokon érték kábítószerfogyasztáson. A vizsgálatok amfetamint mutattak ki a szervezetében, amit korábban speed formájában vett be. A rendőrök házkutatást végeztek a férfi otthonában, ahol csaknem 22 gramm ADB-PINACA-vegyületet tartalmazó zöld növényi anyagot találtak.

Mint kiderült, a férfi 2000 Ft/gramm áron árulta a szert. Több vevője volt, ketten közülük mindössze tizenhat évesek. Egyikük a növényi anyagtól függővé vált, napi szinten fogyasztotta, és annak hiánya esetén hőhullámmal és hányással járó elvonási tünetek jelentkeztek nála.

A hatályos jogszabályok szerint bűncselekményt, a kábítószer birtoklását követi el számos más eset mellett az, aki kábítószert fogyaszt, illetve csekély mennyiségű kábítószert fogyasztás céljából megszerez vagy tart.

Úgyszintén bűncselekmény a kóros szenvedélykeltés, amit az a 18. életévét betöltött személy követ el, aki 18. életévét be nem töltött személynek, kábítószernek nem minősülő kábító hatású anyag, illetve szer kóros élvezetéhez segítséget nyújt.

Az ügyben 2015. szeptember 14-én emelt vádat a Karcagi Járási Ügyészség. A Karcagi Járásbíróság pedig 2017. június 12-én hozott elsőfokú ítéletet. A férfit, aki többször állt már bíróság előtt kábítószer birtoklásának vétségében és 2 rendbeli kóros szenvedélykeltés vétségében mondta ki bűnösnek, amiért 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen a vádlott és védője a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezést jelentett be. Az ügyben másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék azonban erre nem látott lehetőséget, ezért 2018. június 5-én meghozott határozatában az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéltét helybenhagyta. Ezzel az ügy jogerősen befejeződött – közölte honlapunkkal aSzolnoki TörvényszékSajtóosztálya.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat:

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 12. 08:57, vasárnap | Sport

Meglepetésre kikapott Miskolcon a Fradi

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.