Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. December 15. 11:07, péntek | Helyi
Forrás: szoljon.hu

Varga Mihály: húzóágazat maradhat az építőipar jövőre is

Varga Mihály: húzóágazat maradhat az építőipar jövőre is

Idén tízezer lakás épülhet meg, miközben jövőre elérhetőnek tűnik a 14-15 ezres szám is.

Az építőipar a következő évben is várhatóan a gazdasági növekedés egyik húzóágazata marad – kommentálta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a legújabb statisztikai adatokat pénteken reggel az M1 aktuális csatornán.

A Központi Statisztikai Hivatal pénteken közölte: októberben az építőipari termelés 38,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Varga Mihály szerint a kedvező számok mögött az húzódik meg, hogy az építőipari vállalkozások mind a magyar, mind az uniós forrásokból megrendelésekhez jutottak. A megrendelések állománya száz százalék feletti növekedést mutat – tette hozzá.

A tavalyi év végihez képest eddig másfél-kétszer annyi lakásépítési engedélyt adtak ki – mutatott rá a miniszter, aki arra is kitért, hogy idén tízezer lakás épülhet meg, miközben jövőre elérhetőnek tűnik a 14-15 ezres szám is.

Ötvenezerrel többen dolgoznak az építőiparban most az egy évvel korábbihoz képest, azonban az ágazatban néhány területen jelentős a munkaerőhiány – hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.