Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. December 11. 08:54, hétfő | Helyi
Forrás: szoljon.hu

Vajon mi lehet a karácsonyi fények varázsának titka? – a választ a lelkünkben keressük

Vajon mi lehet a karácsonyi fények varázsának titka? – a választ a lelkünkben keressük

Régóta megszokott dolog, hogy az ünnepek közeledtével a szolnoki Kossuth tér és a városközpont utcái fénypompába öltöznek. Idén negyvenhat látványelemmel bővült a díszkivilágítás. De más településeken is igyekeznek dekorációval

Az ünnepek közeledtével különösen meghitté válik esténként a város. Afényfüzérek, különféle oszlopokra szerelt alakzatok különös, világító feliratok sajátos hangulattal ruházzák fel az utcákat.

Akisebb településeknek nem telik ugyan ennyi fénypompára, ám ahol gyérebb aközvilágítás, kevesebb világító dekorációval is megteremthető az ünnepi hatás, hiszen nem kell konkurálni az utcai lámpák fényével.

Ha ilyentájt esténként utazik az ember, tekintetével óhatatlanul is efényeket keresi. Az sem véletlen, hogy a kemény munkával és több kilométernyi füzérrel felcicomázott családi házak világszerte zarándokhellyé válnak.

Vajon mi lehet e fények varázsának titka?

Amagyarázat a lélek mélyén keresendő, hiszen a karácsonytól függetlenül is működik e hatás, és asötét éjben parázsló csillagok a régi korok emberét is éppígy rabul ejtették – utat mutattak az éjszakában.

Évekkel ezelőtt, amikor divatba jöttek e világító füzérek és bő választékban ontani kezdték őket az üzletek, Szolnok belvárosában és a lakótelepek emeletes házain is szinte alig lehetett olyan ablakot találni, ahol nem villogott volna valamilyen dekoráció.

Mi tagadás, némelyek igencsak túlzásokba estek. Persze arra is rá kellett jönniük, megvan e pompának a hátulütője, ami akövetkező havi villanyszámlánál jelentkezik…

Nem egy olyan embert ismerek, aki emiatt inkább lemondott a házi fényárról, és inkább akarácsonyi faluban keresi a meghittséget a család.

S mivel amegyeszékhelyen – sokak örömére – évről évre több a dekoráció, egész biztos, hogy sikerülni fog mindenkinek adventi hangulatot vinni az életébe ezekben a napokban.

Karcagon új fénydíszeket vásároltak az idén és a régiekből is cseréltek le, tudtuk meg Rózsa Sándor jegyzőtől. Anapokban kapcsolták fel a fényeket.

Kivilágítják avárosháza épületét, az előtte álló városi karácsonyfát, a tér környékén fényfüzéreket tettek a fákra, az oszlopokra pedig világító hópelyheket, oszlopmotívumokat. AKálvin utca, a Déryné Kulturális Központ, a posta és a templom környéke borul fénybe esténként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a