Városlista
2024. június 3, hétfő - Klotild

Hírek

2020. November 10. 11:03, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Újabb előrelépés történt az orosz vakcina ügyében

Újabb előrelépés történt az orosz vakcina ügyében

Újabb előrelépésről számolt be a koronavírus elleni vakcina ügyében a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter karanténnaplója legfrissebb bejegyzésében azt írta: kifejezetten konstruktív és pozitív volt egy magyar oltóanyaggyártó vállalat videókonferenciája az Orosz Egészségügyi Minisztériummal és az Orosz Közvetlen Befektetési Alappal.

A magyar vállalat biztonsági szintje megfelelő, így a konkrét kutatási és gyártási paraméterektől függ az esetleges magyarországi gyártás megindítása és kapacitása - emelte ki a miniszter, hozzátéve: a döntésekhez szükséges szakmai anyagokat az orosz fél hamarosan rendelkezésre bocsátja.

A magyar külügyminiszternek múlt szerdán, ázsiai útja során Bangkokba érkezve lett pozitív a koronavírustesztje. Amióta onnan hazajött, karanténban van.

Szijjártó Péter most azt írta: "a tünetek makacsok, küzdök ellenük, de csak nem engednek, most a fej- és torokfájás viszi a prímet".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 03. 10:36, hétfő | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: újabb Leopard harckocsikkal erősödik a Magyar Honvédség

Újabb két Leopard 2A7HU típusú harckocsi, illetve vezetői oktatójármű érkezett a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz a napokban

2024. Június 03. 10:33, hétfő | Belföld

Lassú növekedést jelez a májusi beszerzésimenedzser-index

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított májusi értéke: 51,8. Májusban a válaszadók az előző hónaphoz képest lassú bővülésről számoltak be.

2024. Június 03. 10:32, hétfő | Belföld

Nagy a torlódás az M1-esen Győrnél

Nagy a torlódás az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr térségében terelés bontása miatt - közölte az Útinform hétfő délelőtt a honlapján.

2024. Június 03. 06:00, hétfő | Belföld

A hét elején még sokfelé várható eső, majd naposra és szárazra fordul az időjárás

A hét első napjaiban még többfelé kell záporra, zivatarra és akár jelentős mennyiségű esőre számítani, de szerdától szárazabbra és melegebbre fordul az időjárás, és 30 Celsius-fok fölé emelkedik a csúcshőmérséklet