Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Szeptember 15. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tisztességtelenül emelt kamatot az Erste - pert nyert a devizaadós

Tisztességtelenül emelt kamatot az Erste - pert nyert a devizaadós

Első fokon pert nyert egy balatonlellei devizahiteles férfi az Erste Bank ellen.

A Fonyódi Bíróság indoklásában kimondta: a pénzintézet tisztességtelenül emelte a kamatot. Az ügy már végrehajtási szakaszban volt, a családot bármikor kiköltöztethették volna a többgenerációs házból – számolt be az M1 Híradója.

Fabi József még 2008-ban unokája segítségével 21 millió forint szabadfelhasználású devizahitelt vett fel. Egy évvel később csaknem két százalékkal megemelte a kamatot a bank. Az emiatt megemelkedet törlesztőrészlet már nem tudták fizetni. Az Erste Bank 2010-ben felbontotta a szerződést, pár hónapja a végrehajtás is elindult.

Az unokámnak mivel az ő nevén van a hitel, a teljes vagyonára és folyószámlájára is inkasszót tettek rá, lefoglalták a gépkocsiját, lefoglalták ezt a családi házat – nyilatkozta a híradónak a devizaadós.

A család júniusban indított pert a bank ellen, mert szerintük a pénzintézet indokolatlanul emelte meg a kamatot. A Fonyódi Bíróság most kimondta: a bank egyoldalú szerződésmódosítása tisztességtelen volt, ezért semmis. Emiatt a végrehajtást is azonnal megszüntették. Ilyen ítélet eddig még nem született Magyarországon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.