Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Augusztus 06. 12:30, hétfő | Helyi
Forrás: szoljon.hu

Tábla tiltja, mégis simán áttekernek a bringások a Zagyva-hídon

Tábla tiltja, mégis simán áttekernek a bringások a Zagyva-hídon

A felújítás alatt álló Zagyva-hídon tábla jelzi, hogyan is kellene közlekednie a kerékpárosoknak. De hiába a Hajtva tilos! Tolva szabályos! figyelmeztetés, rengetegen nem szállnak le biciklijükről, megkeserítve ezzel a gyalogosok mindenna

– Nagyon bosszant, hogy a kerékpárosok semmibe veszik a kihelyezett táblákat – adott hangot felháborodásának a szolnoki Kiss Klára.

– Másból sem állok, amikor át szeretnék menni a hídon, csak a bicikliseknek biztosítom a helyet, hogy elférjenek. Alig látok olyat, aki az előírtak szerint tolja a kerékpárját – panaszkodott a Tallinn városrészben élő idős hölgy.

Naponta többször lehet találkozni olyanokkal, akik nem szállnak le kétkerekűjükről. Ezt az ott dolgozó munkások is megerősítették.

– Az esetek nagy részében áttekernek a hídon, emiatt már balesetek is történtek – árulta el egyikük. – Az egyiknél két kerékpáros ütközött, mert nem voltak hajlandóak leszállni. Egy gyalogos pedig rászólt egy kerékpározó fiatalemberre, hogy tolni kellene a járművet, ő meg kis híján nekiesett a hölgynek. Mi mentünk oda, nehogy valami baj történjen.

Mint elmondták, azzal szerintük nincs baj, ha az üres hídon áttekernek, vagy legalább addig, amíg nincs előttük senki. De az számukra is érthetetlen, miért nem szállnak le, mikor látják, hogy egy gyalogos mellett kell elmenniük.

Gyuricska Éva városházi sajtóreferens hírportálunknak elmondta, az önkormányzat rakatta ki a tájékoztató táblákat.

– Azért kerültek ki a híd mindkét végére, mert a lakosság jelezte, hogy a lezárást követően problémássá vált a közlekedés.
A kerékpárral és elektromos kerékpárral közlekedők figyelmetlensége miatt megszaporodtak a balesetveszélyes helyzetek – mondta.

A sajtóreferens hozzátette, sokan közülük a táblán olvasható figyelmeztetés ellenére sem szállnak le járműveikről. Ez nem csak a gyalogosokra nézve veszélyes, hanem a kerékpárosokra is, hiszen a beszűkült járdán egy esetleges ütközésnél akár a korláton is átbukhatnak.
Ezért az önkormányzat arra kéri a kerékpárosokat, az érintett útszakaszon legyenek megértőek és körültekintőbbek a hídon folyó munkálatok ideje alatt.

Óvatosan kell hajtani a hídon

A KRESZ szerint tilos a járdán kerékpározni. Kivételt képez ez alól az az eset, ami most a dr. Kaposvári Gyula hídon is fennáll. Miszerint lakott területen levő olyan úton, ahol az úttest kerékpáros közlekedésre alkalmatlan, a biciklisek közlekedhetnek a járdán. De csak a gyalogosforgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel. A gyalogosok hirtelen irányt változtathatnak, a biciklisek elé léphetnek. Ezért célszerű a helyzetnek megfelelően közlekedni, és tekintettel lenni a jármű nélkül áthaladókra is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.