Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2017. December 27. 13:32, szerda | Helyi
Forrás: szoljon.hu

Szolnokról közvetítették az ünnepi istentiszteletet

Szolnokról közvetítették az ünnepi istentiszteletet

A szolnoki evangélikus templomból közvetítette december 25-én a Kossuth Rádió a karácsonyi ­ünnepi istentiszteletet, melyen ­Győri Péter Benjámin evangélikus lelkész-esperes hirdetett igét.

Az Európa-szerte hallható istentiszteletet Nagy ­László, a rádió szerkesztője konferálta fel.

– Tizenhárom esztendővel ezelőtt közvetítettünk innen utoljára istentiszteletet. Emlékszem, az első közvetítésem egyike volt – idézte fel a múltat Nagy ­László.

– Az a találkozás különösen emlékezetes marad számomra, ugyanis az istentiszteleten elhangzott, hogy a templomnak nincsen saját harangja. Közvetítésünk hatására Burai Kovács Jánosné­ adományával gyűjtés indult. Egy év múlva teljesült a vágyuk a szolno­kiaknak, megszólalhatott saját harangjuk.

Nagy László honlapunknak hangsúlyozta, ez az istentelet minden felekezetű hallgató karácsonyi istentisztelete volt, függetlenül attól, hogy evangélikus, református vagy katolikus-e az illető.

Kérdésünkre, hogy hol hallgatják leginkább a rádiós miséket, istentiszteleteket, a szerkesztő elmagyarázza, mai napig sokaknak ez az egyetlen lehetősége arra, hogy közelebb jusson Istenhez.

– Tévedés azt hinni, hogy a lusta emberek hallgatják a közvetítéseinket, akik nem akarnak templomba menni. Nem! Rengetegen hallgatják például a kórházakban.

– A mozogni alig tudó idős embereknek is mi vagyunk a kapocs. Számos visszajelzés érkezett már határainkon túlról is, hogy hallgatnak.

– Az pedig, hogy éppen karácsonykor Szolnokról szól az istentisztelet, nagy elismerés a helyi lelkésznek és a gyülekezetnek is: minderről a püspökség döntött – árulta el Nagy László.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt