Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Június 26. 12:39, kedd | Helyi
Forrás: szoljon.hu

Szolnoki színekben indul az ifjúsági olimpián B-girl Csepke

Szolnoki színekben indul az ifjúsági olimpián B-girl Csepke

A világbajnokságon egyetlen hellyel lemaradt a szereplésről, mégis indulhat az idei, Buenos Aires-i ifjúsági olimpián a szolnoki színekben B-girl Csepke néven versenyző Török Enikő.

Mint arról a közelmúltban beszámoltunk, a Szolnoki Breaktánc és Extrém Sport Egyesület tizenhét esztendős tagja, a Budapesten élő, de Szolnokon tréningezőTörök Enikő képviselte hazánkat a Tokióban közelmúltban zajló breaktánc ifjúsági világbajnokságon.

A B-girl Csepke néven ismert fiatal lány e nemzetközi versenyről kvalifikálhatta volna magát az ez év október 6-án, az argentin fővárosban, Buenos Airesben zajló harmadik ifjúsági olimpiára.

A japán világbajnokságon az összesített eredménylistán első tizenhat helyen végzett breaktáncos automatikusan szerzett jogot az ötkarikás játékokra. Enikő akkor (is) a legjobb formájában versenyzett, a zsűri azonban a tizenhetedik helyen hozta őt ki, így éppen csak lemaradt az ifjúsági játékokról. Akkor legalábbis így tűnt.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a napokban kapott értesítést a Nemzetközi Tánc Szövetségtől, hogy – egy sérülés miatti visszalépés miatt – a fennmaradó kvóták közül az argentin ifjúsági olimpián Magyarország is nevezheti a világbajnokságon indított versenyzőjét.

Az ifjúsági ötkarikás játékokon breaktáncban, a hölgyek mezőnyében 12-en indulhatnak. A sportolók nem a saját nevükön, hanem az általuk használt becenévvel szerepelnek a versenyeken. Török Enikő „B-girl Csepke” néven indul majd az idei októberi versenyen. Ezzel az újabbal Magyarország már negyvenkettő kvótával rendelkezik az ifjúsági olimpiára.

– Sajnáljuk az érintetteket, de számunkra most lényegtelen, hogy milyen okok miatt indulhat Csepke az ifjúsági olimpián – szögezte le Fodor Lajos (Lali), a szolnoki egyesület vezető képviselője, B-girl Csepke edzője. Enikő nagyon megérdemli, hogy elsőként ő képviselje Magyarországot e rangos nemzetközi versenyen – mondta.

– Hatalmas nagy megtiszteltetés, hogy indulhatok az ifjúsági olimpián – hangsúlyozta megkeresésünkre B-girl Csepke. – Vélhetően nagyon nagy szerencse is állhat e mögött, de azt csak én tudom, hogy mennyi, de mennyi fáradtságos munka, az egyéb izgalmakról való lemondás és sok-sok unalmas utazás volt a részem az elmúlt időszakban.

Nekem a break az életem. Én ezáltal tudom igazán kifejezni magamat úgy, ahogyan azt szeretném. Ez nem csak sport, hanem művészet is. Kell hozzá testi erő, de ugyanúgy beletartozik a saját gondolatok átvitele is a táncba, hogy a nézők érezzék, van egyénisége az előadónak – vallja a fiatal sportoló.

A 2010-es első szingapúri, a 2014-es második kínai után az idei, Argentínában megrendezendő harmadik világesemény az, melyet ifjúsági olimpiai Játékként rendeznek meg a tizenhat és a tizennyolc év közötti korosztály számára. A NOB két éve hagyta jóvá, hogy a már meglévő huszonnyolc mellé, teljes értékű sportágként felveszi programjába a karatét és a falmászást, a táncsport közül pedig a breakdancet.– Hatalmas nagy megtiszteltetés, hogy indulhatok az ifjúsági olimpián – hangsúlyozta megkeresésünkre B-girl Csepke. – Vélhetően nagyon nagy szerencse is állhat e mögött, de azt csak én tudom, hogy mennyi, de mennyi fáradtságos munka, az egyéb izgalmakról való lemondás és sok-sok unalmas utazás volt a részem az elmúlt időszakban.

Nekem a break az életem. Én ezáltal tudom igazán kifejezni magamat úgy, ahogyan azt szeretném. Ez nem csak sport, hanem művészet is. Kell hozzá testi erő, de ugyanúgy beletartozik a saját gondolatok átvitele is a táncba, hogy a nézők érezzék, van egyénisége az előadónak – vallja a fiatal sportoló.

A 2010-es első szingapúri, a 2014-es második kínai után az idei, Argentínában megrendezendő harmadik világesemény az, melyet ifjúsági olimpiai Játékként rendeznek meg a tizenhat és a tizennyolc év közötti korosztály számára. A NOB két éve hagyta jóvá, hogy a már meglévő huszonnyolc mellé, teljes értékű sportágként felveszi programjába a karatét és a falmászást, a táncsport közül pedig a breakdancet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország