Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Június 29. 12:02, péntek | Helyi
Forrás: szoljon.hu

Szolnoki mentőbaleset: beszámoltak a sérültek állapotáról

Szolnoki mentőbaleset: beszámoltak a sérültek állapotáról

Mécsesek és gyertyák a törökszentmiklósi mentőállomáson. Fekete zászló a szolnoki állomás épületén. Így emlékeznek meg elhunyt kollégájukról a mentősök, miután szerdán este halálos tömegszerencsétlenség történt Szolnokon, a

Egy megkülönböztető jelzését használó mentőautó eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy vele szemben közlekedő, utasokat szállító autóbusszal– tájékoztatott Szabó Zita. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hozzátette, a rendőrség vizsgálja a baleset bekövetkezésének pontos körülményeit és okát.

Németh Ádám megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől megtudtuk, hogy a mentőautóban négyen utaztak. Közülük a mentőautó vezetője és a szállított beteg a helyszínen életét vesztette.

Az esetkocsiban tartózkodó mentőápolót és mentőtisztet a szolnoki hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, feszítővágó segítségével szabadították ki a roncsból.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az M1 aktuális csatornának azt nyilatkozta, hogy az esetkocsiban tartózkodó mentőápoló és mentőtiszt súlyosan megsérült. Őket a budapesti Honvédkórházba, illetve az Országos Baleseti Intézetbe szállították két mentőhelikopterrel ellátás után.

Az autóbuszon levő húsz sérült közül egy ember súlyosan, a többiek könnyebben sérültek. A sérültek között két gyermek is van, az ő állapotuk kielégítő, stabil – írja az MTI.

A Honvédkórházba szállított mentőápolót, csütörtök reggel 9 óra óta több szakterület bevonásával műtötték meg. Szinte az egész testét érintően megsérült, több csontja eltört, koponyatörést is szenvedett. Várhatóan hosszabb intenzív ellátásra szorul – mondta Muzsay Ildikó, az intézmény igazgatója a csütörtökön, Budapesten megtartott sajtótájékoztatón.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézetben fekvő mentőtiszt állapota kielégítő, a történtekre részben emlékszik.

Csató Gábor kérdésre válaszolva azt közölte, hogy annyit tudni, hogy a mentőautó használta a megkülönböztető jelzést, s hogy esős, csúszós idő volt. A körülmények tisztázására a rendőrség és a mentőszolgálat is vizsgálatot indított.

Maroska Anikó, a szolnoki Hetényi Géza Kórház ápolási igazgatója az M1 aktuális csatornának azt nyilatkozta, hogy kórházukba 22 sérültet vittek, közülük 19 embert ellátás után hazaengedtek.

Három sérültet – két nőt és egy férfit – ápolnak még a kórházban, egyiküknek eltört a karja, ketten enyhe agyrázkódást szenvedtek.

Flóris István, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet főigazgató-helyettese korábban azt közölte, a kórházukba szállított mentőtiszt túl van az életveszélyen, jelenleg stabil az állapota.

A fejét, vállát és több végtagját érintő súlyos sérüléseket szenvedett. Előreláthatóan még több műtétre lesz szüksége, továbbra is az intenzív osztályon kezelik, teljes felépülése várhatóan hosszú időt vesz igénybe – tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.