Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. December 18. 13:19, hétfő | Helyi
Forrás: szoljon.hu

Szolnoki közgyűlés: körforgalom lesz a Szántó és a Csokonai kereszteződésében, új kerékpárutakat építenek

Szolnoki közgyűlés: körforgalom lesz a Szántó és a Csokonai kereszteződésében, új kerékpárutakat építenek

A megyeszékhely önkormányzata idei utolsó közgyűlését tartotta. Elfogadták a város településképi arculati kézikönyvét, mely támpontot jelent építkezéskor, a régebbi épületek állagának megóvásakor.

Szolnok következő évét alapvetően meghatározza majd a 2018-as költségvetés. Az ezt előkészítő rendelettervezetet is tárgyalták, ez szolgáltat majd alapot a februári végleges költségvetéshez.

Szabó István alpolgármester a 2017-es évről szólva elmondta, hitel nélkül működött a város, miközben sikerült biztosítani a fejlesztésekhez szükséges önerőt, valamint a minimálbér emelkedése miatt esedékessé váló béremeléseket.

A roma kisebbségi kultúra legjobbjai kaphatják meg a jövőben a Kátay Endre-díjat. Azelismerést a város napján adják át az arra érdemesnek.

Támogatásra érdemesnek találták az önkormányzat közlekedésfejlesztésre beadott pályázatát. A 653 millió forintból többek között kerékpárosbarát fejlesztések, forgalomcsillapítás, közlekedésbiztonság és akadálymentesítés, illetve az ezekhez kapcsolódó útfejlesztések várhatók.

A projekt megvalósulásával a városi kerékpárút-hálózat újabb, mintegy 1400 méter hosszúságú eleme épül majd meg. A Szántó körút–Csokonai utca kereszteződésében létesülő körforgalom és kapcsolódó útszélesítés a város észak-dél irányú tehermentesítő úthálózatának egy hiányzó eleme.

A beruházások 2018-ban valósulhatnak meg.

Hamarosan megépül a második elektromos töltőállomás a Táncsics úton. A Szolnoki Polgárőr Egyesületet érintette az, hogy az önkormányzat egy korábban a közterület-felügyelet által használt autóját átadja a polgárőröknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni