Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2024. Március 19. 09:26, kedd | Bulvár
Forrás: MKIF Zrt.

Szalagkorlátnak csapódott az M85-ösön, az első autós simán elhajtott mellette - Videó

Szalagkorlátnak csapódott az M85-ösön, az első autós simán elhajtott mellette - Videó

Forgalom szinte semmi, érkeznek az autók, amikor az egyik nem követi le a kanyar ívét, picit letér az úttestről, megijed és elrántja a kormányt. Szalagkorlátnak ütközik, majd a visszapattanástól felborul.
Ennek az esetnek most nem a vezetéstechnikai részét szeretnénk kiemelni, hanem amiről már korábban is írtunk: Ez pedig a segítségnyújtás elmulasztása - írja közösségi oldalán az autópályák fenntartója

Az MKIF Zrt. videójában szereplő első érkező autó el is mulasztotta (a rendszáma sajnos nem volt leolvasható), de a második és a harmadik autósok megálltak segíteni.

A törvény szerint, aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétség miatt akár 2 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Mindig győződjünk meg róla, szükség van-e segítségre, ajánljuk is fel azt, illetve értesítsük a mentőket, a rendőrséget. De mindezt úgy, hogy ne okozzunk újabb veszélyes helyzetet.

Asaját testi épségünket vagy életünket ne kockáztassuk, mert sokszor nagyobb baj lehet belőle, mint a már megtörtént eset.

Ha megállunk segíteni, akkor amennyire lehet húzódjunk le, az autóból láthatósági mellényben szálljunk ki és a lehető legbiztonságosabb úton, módon (a korláton kívül) közelítsük meg a segítségre szorulókat!

Címkék: baleset, közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.