Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 12. 14:01, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Sokan nem rendelkeznek adójuk 1 százalékáról - több pénz marad az államkasszában

Sokan nem rendelkeznek adójuk 1 százalékáról - több pénz marad az államkasszában

A múlt esztendőben 3,4 millió magánszemély kétszer 13,7 milliárd forintot, összesen 27,5 milliárdot ajánlhatott volna fel.

Az érintettek közül kétmillióan éltek a lehetőséggel, ám mindkét százalékát csupán 1,3 millió személy indította útnak - írja a Magyar Nemzet.

A hazai civil szféra képviselőinek így összesen 9,2 milliárd forintot címeztek a polgárok, míg a vallási élet résztvevőit 5,1 milliárdhoz, a Nemzeti tehetségprogramot pedig másfél milliárdhoz juttatták. Mindez egyben azt is jelenti, hogy a tavalyi 27,5 milliárd forintból 16 milliárd sorsáról rendelkeztünk, vagyis több mint 11 milliárd forintot a kincstárban hagytunk. Az egyszázalékos összegek sorsának alakulásáról az adóhivatal márciusban küldött részletes beszámolót az Országgyűlés szakbizottságának. Ebből – a fentieken túl – számos érdekesség is kiderül. Például az, hogy a tavalyi 16 milliárdból 11 milliárdot a budapesti szervezeteknek ajánlottak fel. A legkevesebbet, nyolcvanmillió forintot Nógrádba küldték, Somogyba 121 millió, Tolnába 140 millió érkezett.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.