Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2018. Július 24. 13:10, kedd | Helyi
Forrás: szoljon.hu

Rékasi gyilkosság: kiderült, mi buktatta le a férfit

Rékasi gyilkosság: kiderült, mi buktatta le a férfit

Némasági fogadalmat tett, így nehezíti meg a nyomozást az a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt egy zagyvarékasi idős asszonyt.

Csak ő járhatott a sértett halála idején a lakásban, ahol a teraszon egy, az áldozathoz nem köthető plédet találtak a nyomozók – írja a Zsaru Magazin.

Gergely Csaba százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomozója a hetilapnak elmondta, hogy az áldozat otthonában nem találtak kutatási, sem pedig erőszakos behatolásra utaló nyomokat, a nyílászárók sértetlenek voltak.

A szexuális erőszak lehetőségét is kizárták, valamint haragosa sem volt a sértettnek, és nem állt perben, vitában senkivel.

Mivel a tanúk és a szomszédok nem láttak senkit a sértett háza körül, így nem állt túl sok információ a rendőrség rendelkezésére. Zagyvarékason viszont elég jó lefedettségű térfigyelő kamerarendszer működik, ezért a nyomozók ennek a képkockáit is elemezték.

Észrevettek egy fiatal férfit az esti órákban, aki a sértett háza környékén egyedül gyalogolt. Az egyik felvételen látták, hogy az áldozat otthona felé tartott, és valamit vitt a hóna alatt.

Majd nem sokkal később egy másik kamerafelvétel szerint már semmi nem volt nála. Kiderült, a sétáló egy plédet szorongatott a hóna alatt, ami azért volt érdekes, mert az áldozat házának teraszán találtak egy takarót, ami a tanúk szerint nem a sértetté volt.Az indokolatlanul ott heverő pléd a képek elemzése szerint azonos lehetett azzal, amit az éjjeli sétáló magával vitt, majd hátrahagyott.

Gergely Csaba arról is beszélt a magazinnak, hogy a gyilkossággal gyanúsított huszonkilenc éves helyi férfi nem tett érdemleges vallomást, sőt némasági fogadalmat tett, így ez is nehezítette a nyomozást.

Személye a bűncselekmény helyszínéhez és idejéhez köthető, viszont nem találtak arra utaló nyomot, hogy ismerte volna a sértettet, vagy legalább köszönőviszonyban lettek volna.

Egyelőre nem bukkantak olyan okra vagy motivációra sem, ami megmagyaráznáa bűncselekményelkövetését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.