Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 06. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Orbán Viktor az OECD főtitkárával tárgyalt

Orbán Viktor az OECD főtitkárával tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Mathias Cormannt, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkárát - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor elismeréssel szólt a szervezet és a főtitkár munkájáról, szerinte az OECD egyike a pragmatikus és józan észen alapuló megközelítést alkalmazó nemzetközi platformoknak.

Az elmúlt években az OECD értékes partnere volt Magyarországnak abban is, hogy felkészüljön az Európai Bizottsággal folytatott egyeztetésekre az uniós források ügyében. A közbeszerzési rendszer reformja, a nyugdíjrendszer fenntarthatóságának kérdése vagy a korrupcióellenes stratégia értékelése tekintetében is nagyra értékeljük az OECD objektív, szakmai véleményét - emelte ki a kormányfő.

A keddi tárgyaláson Orbán Viktor és Mathias Cormann aggodalmát fejezte ki a világgazdaságban a blokkosodás irányába mutató folyamatok valamint a leválást és az elszigetelődést szorgalmazó hangok megerősödése miatt.

Címkék: OECD, orbán viktor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.