Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Október 13. 07:21, péntek | Belföld
Forrás: mti

Négy magyar a legjobbak közt a Deloitte technológiai rangsorain

Négy magyar a legjobbak közt a Deloitte technológiai rangsorain

Négy magyar vállalkozás került idén a legjobbak közé a Deloitte közép-európai technológiai cégeket összesítő rangsorain.

A leggyorsabban növekvő vállalkozások között a Starschema a 24., a Hiflylabs pedig a 44. lett, míg a legdinamikusabb kezdő vállalkozások között a Tresorit az 5. az OptoForce pedig a 9. helyet szerezte meg.

A Deloitte csütörtöki közleménye szerint a Big Data megoldásokkal, adatvizualizációval és adatelemzéssel foglalkozó Starschema 541 százalékos, az üzleti intelligencia megoldásokkal, egyedi rendszerek fejlesztésével és tanácsadással foglalkozó Hiflylabs 347 százalékos növekedéssel került a legjobb 50 közé az elmúlt 4 év eredményeit összesítő rangsorban. Az élen idén az online repülőjegy-foglalást működtető cseh Kiwi.com végzett: a cég 7165 százalékos növekedéssel szerezte meg az első helyet. A lista második helyezettje az okoseszközöket gyártó litván Deeper lett 7048 százalékos árbevétel-növekedéssel, a harmadik cseh Prusa Research pedig 6910 százalékos növekedést ért el.

A Deloitte CE Technology ötvenes listáján szereplő cégek 2013 és 2016 között a rangsor történetében egyedülálló mértékben - átlagosan 1127 százalékkal - növelték árbevételüket - írták.

Az új vállalkozások listáján a titkosítási megoldásokkal foglalkozó Tresorit 967 százalékos növekedéssel, a robotikai szenzortechnológiát fejlesztő OptoForce 714 százalékkal növelte árbevételét. Kategóriájukban a 3D-modellek piacterét működtető litván CGTrader végzett az élen 3329 százalékos árbevétel-növekedéssel. A második helyen digitális megoldásokat kínáló horvát Q áll 2246 százalékos eredménnyel, míg a harmadikra az online fordítási és tolmácsszolgáltatást nyújtó lengyel Dogadamycie.pl került 1532 százalékos bővülésének köszönhetően.

A közlemény idézi Csűrös Balázst, a Deloitte programvezetőjét, aki a növekedési adatok alapján úgy véli, hogy középtávon is fenntartható a robbanásszerű fejlődés a technológiai szektorban Közép-Európában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.