Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2018. Június 01. 11:22, péntek | Helyi
Forrás: szoljon.hu

Napelemek felszerelésével spórol Szolnok

Napelemek felszerelésével spórol Szolnok

– Türelemre, előzékenységre, önuralomra és megértésre lesz szükség a Várkonyi tér és a Tallinn városrész között a Zagyván átívelő Dr. Kaposvári Gyula híd felújításakor – reagált Szalay Ferenc polgármester Molnár Iván önk

A városatya az iránt érdeklődött, hogy mire számíthatnak a városrészben gyalogosan és járművel közlekedők ahídhelyreállítássorán.

– Ha rövid időn belül nem újítjuk fel teljeskörűen a hidat, akkor a későbbiekben statikailag annyira leromlik az állapota, hogy egy teljesen új hidat kell megépíttetni. Előbbi opció rövid időn belül és költséghatékonyan elvégezhető, és hosszú távra megoldást jelent, ráadásul már a forrás is megvan rá.

– Egy új híd felépítése hosszadalmas előkészületet, nagyságrendileg jelentősebb ráfordítást és a teljes költség elérésének bizonytalanságát eredményezheti. A város az előbbi megoldásra szavazott.

– Az átkelő rekonstrukciója így július 15-én megkezdődik, két hónapig teljes hídzár mellett, majd szeptember 15-től további két hónapig félpályás forgalomkorlátozással. Ezáltal, sajnálatosan nagyobb leterheltséget kap a Szabadság tér és a Vártemplom között álló zagyvai Nyári Lőrinc híd, s nem utolsó sorban a jelenleg is dugókkal nehezített Szabadság téri csomópont és környékbéli útjai.– Odafigyelés és empátia, sok esetben rugalmas vezetéstechnika, ez kéretik minden arra járművel közlekedőtől. A felújítás ideje alatt hasznos lehet a helyi járatú autóbuszok igénybe vétele, ez esetben azonban számolni kell azzal is, hogy ezen tömegközlekedési eszközök menetideje is sajnos nőhet.

– Ez időtájt a rövidebb távú közlekedéshez vélhetően a kerékpározás és a gyaloglás lesz az optimális megoldás – jelezte a polgármester a városfejlesztéssel járó, ez év nyarán és őszelőn várható közlekedési nehézségeket.

A közgyűlés megszavazta azt az energiafejlesztési beruházás-sorozat elindítását, amely a Városi Sportcsarnok, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a városházát érinti, amelyekre napelemeket szerelnek.

Több épületben pedig – például a Városmajor úti orvosi rendelő valamint a bölcsőde esetében is – nyílászáró csere, fűtésrendszer felújítás, tetőszigetelés lesz. A város idén is támogatja, ezúttal kilencmillió forinttal a nyári napközis gyermektábor lebonyolítását.

Egy légimentéssel foglalkozó alapítvány ultrahang-készülék vásárlását 20 ezer forinttal, az Értelmes Életért Alapítvány működését pedig 300 ezer forinttal támogatja az önkormányzat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói