Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Április 03. 14:03, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Milliárdos telekadót kell fizetnie a Budapest Airport tulajdonosának

Milliárdos telekadót kell fizetnie a Budapest Airport tulajdonosának

Milliárdos összegű telekadót kell majd fizetnie a Liszt Ferenc-repülőtér tulajdonosának, ugyanis a parlament elfogadta a helyi adókról szóló törvény módosítását.

Az origo.hu hírportál két héttel ezelőtti írása alapján mivel a repülőterek túlnyomó többsége önkormányzati tulajdonban van, a közteher lényegében csak a budapesti Liszt Ferenc-repülőteret, pontosabban az azt üzemeltető Budapest Airport tulajdonosát, a német Hochtief csoportot sújtja majd.

A Budapest Airport azt közölte, hogy ezzel újabb pénzügyi terheket rónak a cégre, miközben a Malév csődje miatt a cég egyébként is a túléléséért küzd. Tavaly 675 millió forint telekadót fizetettek. A most elfogadott törvénymódosítás viszont rekordnagyságúra, 2,2 milliárd forintra emeli az évente fizetendő adót, ez a tavalyinak a 330 százaléka. A honatyák arról is döntöttek, hogy május közepétől nem kell építményadót fizetni a háziorvosi rendelők után, a temetők pedig telekadómentesek lesznek. A jogszabály biztosítja a háziorvosok, gyerekorvosok és fogorvosok számára, hogy ne kelljen építményadót fizetniük a rendelőjük után, amiben nem magánrendelésen fogadják a betegeket. A képviselők megszavazták azt a törvénymódosítást is, ami erősíti az adatvédelmi hatóság függetlenségét az uniós aggályok hatására.Az adóemelések és adókönnyítések május 15-én lépnek hatályba - írta az origo.hu.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.