Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Március 20. 14:09, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Mégsem lesz általános béremelés az egészségügyben?

Mégsem lesz általános béremelés az egészségügyben?

A Népszabadság úgy tudja, nem lesz általános béremelés az egészségügyben, többletjövedelemre egyelőre csak az alkalmazottként dolgozó orvosok számíthatnak.

Várhatóan csak több lépcsőben, 2014-re valósulhat meg a rezidensszövetség követelése, hogy a kezdő orvosok átlagbére érje el a nettó 200 ezer, a szakorvosoké a 300 ezer forintot. A most jobban kereső orvosok kisebb, a rosszul keresők nagyobb emelést kapnak.

A lap információi szerint a 360 ezer forintnál kevesebbet kereső orvosok most bruttó 70 ezer forintra számíthatnak, míg az ennél többet keresőknek sávosan kevesebb jut. A lap szerint az 500 ezer forint felett keresőknek is jár majd bruttó 10-15 ezer forint emelés. A kormány a napokban véglegesíti az egészségügyi béremelést. Egyébként a béremelésről már 3 hónapja tart az egyeztetés a szakminisztérium és az ágazati érdekvédők között.

Elvben két-három hete a megállapodás is megszületett, de máig nem derült ki, hogy a kormány jóváhagyta-e az alku eredményét. Az időhúzást magyarázza, hogy a költségvetésben nincs konkrét forrása az orvosok és az ápolók béremelésének, jóllehet Szócska Miklós, az egészségügyért felelős államtitkár február vége óta ígérte, hogy napokon belül várható a bejelentés.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.