Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. December 11. 18:21, hétfő | Helyi
Forrás: szoljon.hu

Különleges sportág képviselője ez a vagány szolnoki házaspár

Különleges sportág képviselője ez a vagány szolnoki házaspár

Világesemények állandó résztvevője volt az elmúlt években a szolnoki Sárosi Erzsébet és férje, Szakál Loránd, valamint gyermekeik, Szabolcs és Norbert. A közös sportélmények mellett most a házaspár gyermekeivel való karácsonyi talá

– A családban mindenki sportolt, ez a tevékenység számunkra állandóan fontos célkitűzés volt. Én magamúszóként kezdtem,majd válogatott vízilabdásként folytattam, Loránd pedig a kajak-kenu sportágban volt válogatott, s már felnőttként kezdtünk el sárkányhajózni.

– Gyermekeink is úszással indítottak, később a dzsúdó következett. Norbert fiunk például magyar válogatott dzsúdós volt. Végül azonban fiaink is belekóstoltak a sárkányhajózásba – avatott be családja történetébe Erzsébet, aki férjével együtt szandaszőlősi otthonukban mesélt mindennapjaikról.

Mint mondták, életük akár „egy folyamatosan frissülő program”, amelyben egy különleges sport is évek óta helyet kap.

–Több mint tíz éve szervezünk sárkányhajós programokat az ország különböző vizein – vágott közbe Loránd, aki örül annak, az általuk szervezett programokkal számos embernek okoztak már örömet.

Úgy tűnik, az évek alatt mit sem kopott a házaspár lendülete.

– Zsike és én Prágában masters Európa-bajnok sárkányhajósok lettünk, az Egyesült Államok-beli Tampában pedig világbajnoki címnek örülhettünk – mosolyodott el a férj, s megjegyezte, szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen a sport révén számos varázslatos helyre juthattak el együtt.

– Megfordultunk már Ausztráliában, Dubaiban, Thaiföldön, s több európai országban is, de itthon is nagy élményekkel gazdagodtunk – tette hozzá.

– Sárkányhajóval leeveztünk Szolnokról Szegedre, ahol az ugyancsak általunk szervezett „Öleld át a Tiszát” program keretén belül 160 kilométert eveztünk három nap alatt.

– Nagy megtiszteltetés volt, hogy mi képviselhettük Szolnokot a Szegeden megrendezett sárkányhajós világbajnoki eseményen – beszéltek hazai élményeikről, s azt is elárulták, számos megyei programot készítettek már elő. Szajolban a „Vízre Szajol!”, Kunszentmártonban pedig a cégek közötti sárkányhajóversenyfűződik nevükhöz.

– Boldogok vagyunk, hogy Mezőtúron is megismertethettük a helyiekkel a sárkányhajózás élményét – adtak hangot örömüknek.

Sportos életforma ide vagy oda, Zsike és Loránd a család összetartására is komoly gondot fordít, hiszen gyermekeik külföldön élik mindennapjaikat. Nem csoda tehát, hogy az egész család nagyon várja már a karácsonyi találkozást.

–Ez az ünnep mindig meg­ható számunkra, hiszen ilyenkor a fiúkkal együtt díszítjük fel a fát – nosztalgiázott a feleség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a