Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2018. Március 19. 14:07, hétfő | Belföld
Forrás: mti - Fotó: mti illusztráció

Kilencezer fogyasztónál még nincs áram

Kilencezer fogyasztónál még nincs áram

Három megyében, kilencezer fogyasztónál még mindig nem volt áramszolgáltatás hétfő délelőtt, miután nagy mennyiségű hó hullott országszerte - közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye harminchét településén okoz még mindig áramellátási zavart a hétvégi havazás - tájékoztatott az OKF.

A vasúti közlekedés is hátráltatja az időjárás. Hétfő reggel negyvennyolc szerelvény közlekedett késésekkel - tették hozzá.

A közlemény szerint a katasztrófavédelemnek szombat óta több mint négyszázharminc, a havazással kapcsolatos beavatkozást kellett végrehajtaniuk. A meteorológiai előrejelzés szerint további havazás várható.

A tűzoltóknak többnyire a hó súlya alatt kidőlt fákat, letört, gallyakat kellett eltávolítaniuk, valamint a havas utakon elakadt, kisodródott, árokba csúszott, felborult, keresztbe fordult autókat, tehergépkocsikat, buszokat mentettek - írta az OKF.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.