Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2021. Október 23. 17:15, szombat | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kiderült mostanra: az extrém hőség miatt halt meg egy túrázó család

Kiderült mostanra: az extrém hőség miatt halt meg egy túrázó család

Az extrém hőség okozta egy kaliforniai család, a szülők, egyéves lányuk és kutyájuk halálát augusztusban a kaliforniai Sierra nemzeti erdőben - állapították meg több hónapos vizsgálat után a hatóságok.

A 45 éves John Gerrish, felesége, a 30 éves Ellen Chung, egyéves kislányuk, Miju és kutyájuk halálát a csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentés szerint feltehetően dehidratáció és a rendkívüli meleg okozta - írta a The Guardian online kiadása.

A család a Mariposa megyei seriff hivatala szerint augusztus 15-én indult kirándulni a Hites Cove-túraútvonalon. Aznap nagyon meleg volt, 42,8 Celsius fokot mértek, és a 12 kilométeres úton alig volt olyan rész, ahol árnyékba húzódhattak volna.

A vizsgálat elhúzódásával kapcsolatban a seriff megjegyezte, hogy a hőség okozta halálesetek kiderítése nagyon nehéz.

A rendszeresen túrázó család eltűnését egy barátjuk jelentette. A holttestekre augusztus 17-én akadtak rá a rendőrök az elhagyatott ösvényen. A testeket egymáshoz közel fedezték fel, a család a túra nagy részét már megtette. A kocsijuk alig két kilométerre lehetett, az erőbe vezető út kapujánál.

A magukkal vitt 2,5 literes vizespalack kifogyott, és nem volt náluk több folyadék. Az ösvényen nem volt térerő, így a mobiltelefon nem működött.

A helyszínre érkező hatóságok először nem tudták megállapítani, mi történt, és egy ideig bűntényként foglalkoztak az esettel. Számos halálokot megvizsgáltak, kizárták a mérgezés, villámcsapás, az öngyilkosság és a drogok lehetőségét.

Az ügyön több mint 30 helyi és szövetségi ügynök dolgozott, végül egyértelműen arra jutottak, hogy a hőség okozta a család halálát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.