Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2018. Június 06. 12:17, szerda | Helyi
Forrás: szoljon.hu

Július közepéig maradnak a hatalmas dugók Szolnokon

Július közepéig maradnak a hatalmas dugók Szolnokon

Hatalmas torlódás alakult ki kedden a megyeszékhely belvárosában és azon kívül is a Szent István híd, illetve a 4-es út híd előtti szakaszának felújítása miatt.

Úgy tűnik, ezzel az állapottal együtt kell élnünk a munka befejezéséig, azaz július közepéig.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerint alig-alig van megoldás a helyzetre. A főúton a forgalom kisebb zavarása (például egy műszaki hibás jármű) iskomoly fennakadásokat okozhat.Nemhogy a mostani útfelújítás!

Ezért a tranzitforgalom részére alternatív útvonalakat (M3–M35–42, illetve M5–44–47–42, M5–M43) javasoltak a felújítási munkák idejére.

Ennek ellenére látszik, hogy a felújítandó kétszer egysávos szakasz forgalmi kapacitása kimerült, ezért félpályás lezárás mellett a járműtorlódások elkerülhetetlenek.

A főbb döntési pontokon térképes útirányjelző táblán, az M0-s autóúton változtatható jelzésképű táblákon keresztül tájékoztatják a sofőröket.

Abban bíznak, legalább a teherautók máshol kelnek át a Tiszán. Például Tiszafürednél. A megyén kívüli két legközelebbi átkelési pont az M3-as autópályán és a 44-es főúton található.

A Szent István híd felújítási munkálatai június 18-ától kezdődnek. A híd dilatációs szerkezetének javítása miatt a hídfők környezetében éjszaka is félpályás lezárásra kell számítani, ekkortól elképzelhető, hogy még nagyobb lesz a torlódás.

Információink szerint az éjszakai munka jelenleg azért nem kivitelezhető, mert akkor teljes egészében le kellene zárni a hidat a munkásokat érintő balesetveszély miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói