Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 03. 11:46, hétfő | Belföld
Forrás: MTI | Fotó: vtvszeged.hu

Hódmezővásárhelyi választás - Fidesz: a tíz éve elkezdett munka folytatását támogatták a helyiek

Hódmezővásárhelyi választás - Fidesz: a tíz éve elkezdett munka folytatását támogatták a helyiek

A tíz éve elkezdett munka folytatására voksoltak a hódmezővásárhelyiek, amikor a vasárnapi időközi polgármester-választáson a szavazók több mint fele Almási Istvánt, a Fidesz-KDNP jelöltjét támogatta.

A tíz éve elkezdett munka folytatására voksoltak a hódmezővásárhelyiek, amikor a vasárnapi időközi polgármester-választáson a szavazók több mint fele Almási Istvánt, a Fidesz-KDNP jelöltjét támogatta – értékelte Hegedűs Zoltán, a Fidesz városi alelnöke hétfőn, sajtótájékoztatón.

Szerinte a választás eredménye azt is bizonyítja, az emberek mégsem kérnek az MSZP-ből.
A szocialisták bár súlyos vereséget szenvedtek, mégis azzal kérkednek, hogy több mint kétszer annyi szavazatot kaptak, mint 2010-ben; ez azonban nem igaz – közölte az önkormányzati képviselő. A két esztendővel ezelőtti helyhatósági választáson a két baloldali polgármesterjelöltre - Havranek Ferencre és Kis Andreára - összesen 3246-an szavaztak. Ezzel szemben vasárnap az MSZP jelöltjét mindössze 2.793 választó támogatta – ismertette Hegedűs Zoltán.
Hozzátette: ez azt jelenti, hogy a szocialisták állításával szemben nemhogy erőre kapott a baloldal Hódmezővásárhelyen, hanem szavazatokat vesztett. A Fidesz támogatottsága pedig több mint kétszerese a szocialistákénak – hangsúlyozta az alelnök.
Vasárnap Almási Istvánt választották Hódmezővásárhely polgármesterévé, a Fidesz-KDNP jelöltjét – a nem hivatalos végeredmény szerint - a voksolók 52,31 százaléka támogatta. Kis Andrea, az MSZP jelölte 22,72 százalékot, a jobbikos Kovács Sándor 14,1 százalékot, a függetlenként induló Nagy László 10,95 százalékot kapott.
A választáson 33,06 százalékos volt a részvétel, összesen 12.291 érvényes szavazatot adtak le.
Hódmezővásárhelyen azért tartottak időközi választást, mert a várost 2002 óta irányító Lázár János június 2-tól a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként, és e poszt a jogszabályok értelmében összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.