Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Február 08. 07:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Felmentettek egy időseket meggyilkoló, kóros elmeállapotú férfit

Felmentettek egy időseket meggyilkoló, kóros elmeállapotú férfit

Első fokon, jogerősen felmentette és kényszergyógykezelésre ítélte hétfőn a Székesfehérvári Törvényszék azt a kislángi férfit,

akit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádoltak.

A törvényszék közleménye szerint a vádlott az emberöléseket az elmeműködés olyan kóros állapotában követte el, amely képtelenné tette őt a cselekménye következményeinek felismerésére.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette.

A vádlott a cselekvőképességet teljesen korlátozó gondnokság alatt állt, amikor tavaly március 7-én, éjjel otthonából elment, hogy élelmiszert szerezzen magának. Mivel tudomása volt arról, hogy az egyik ház udvarán lévő füstölő kamrában füstölt árut - kolbászt, sonkát és szalonnát - tartanak, odament és fogyasztott az ott talált élelmiszerből, a többit pedig egy nejlon zacskóba pakolta.

Az általa keltett zajra felfigyeltek a házban alvó idős sértettek, kimentek az udvarra és kiabálni kezdtek a vádlottal, aki az evéshez használt 13 centiméter pengehosszúságú késsel több alkalommal, testszerte megszúrta az idős házaspár mindkét tagját. A férfi és a nő az elszenvedett sérülések és a vérveszteség miatt életüket vesztették. Ezután a vádlott a sértettek holtestét az udvaron lévő vízaknába rejtette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.