Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Február 14. 18:35, kedd | Belföld
Forrás: mti

Felborult a jég fogságában a tiszacsegei komp

Felborult a jég fogságában a tiszacsegei komp

Még mindig a jég fogságában vesztegel a folyó medrében, a kompkikötőtől mintegy 25 kilométerre a tiszacsegei komp, amelyet hétfőn sodort el a jeges ár

- mondta el a település polgármestere kedden délután az MTI érdeklődésére. Estére az erős jégmozgás feje tetejére állította a kompot.

Szilágyi Sándor közölte: kedd hajnalban egy órakor indult meg az addig teljesen beállt jég a csegei partoknál, és fél óra múlva már eltűnt a komp a szemük elől.

Az elszabadult vízi jármű csaknem 25 kilométert sodródott a jeges árban kedd délutánig, most a tiszafüredi hídtól két-három kilométerre északra vesztegel a folyó medrében, ott, ahol ismét beállt a jég, nem mozdul semmi - ismertette.

A polgármester kedden kora este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az erős jégmozgás feje tetejére állította a mintegy nyolcvantonnás monstrumot. A komp továbbra is a jég fogságában van, és egyre kevesebb a remény arra, hogy ki tudják szabadítani a folyóból, valószínűleg el fog süllyedni - mondta.

A jeges ár a tiszacsegei kompnak a Tisza fenekén lévő drótkötelét hétfő reggel sodorta el, ami berántotta a parton lévő járművet a folyóba. Mindez olyan hirtelen történt, hogy a kompon tartózkodó éjjeliőrnek nem sikerült elhagynia a gyorsan sodródó járművet. Őt a honvédség helikopterrel mentette ki hétfő délután.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.