Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2017. December 27. 20:10, szerda | Helyi
Forrás: szoljon.hu

Etiópiába utazott a Verseghy pedagógusa

Etiópiába utazott a Verseghy pedagógusa

December 21-én, csütörtökön indult Kelet-Afrikába, Etiópiába Bodor Tibor, a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium biológia-földrajz szakos tanára.

Az év végi út apropója nem más, mint hogy öt évvel ezelőtt támadás ért egy turistacsoportot az Erta Ale vulkánnál lévő táborban, amelynek két magyar halálos áldozata is volt.

Ők mindketten a szegedi egyetem oktatói voltak, és rájuk emlékeznek ezzel a túrával, melyről január elején térnek majd haza.

A szomorú apropó mellett a kíváncsiság is hajtja az utazókat. Mint azt Tibor elmondta, nagyon szeret utazni és most negyedmagával, egy már összeszokott csapattal indult neki a térségnek.

Korábban közel egy hónapot eltöltöttek már együtt Indonéziában is, ami ugyancsak egy izgalmas kaland volt. Társaival együtt mindannyian pedagógusok, és az utazás szerelmesei.

Ahogy a szolnoki tanár fogalmazott, olyan emberekkel ment most is, akik mindent alávetnek a túrának. Rengeteg különlegesség és látnivaló van a térségben természetföldrajzi szempontból, melyeket feltétlenül felkeresnek majd.

Többek között ilyen a már említett vulkán is, mely tulajdonképpen egy lávató. Tibor elárulta, hogy ha sikerül felmenni a kráter peremére, akkor láthatják majd az izzó lávát, ami egy gyönyörű természeti jelenség.

Ennek a látványosságnak az egyik érdekessége, hogy az idei év elején túl is csordult ez a lávató.

Az úttal kapcsolatban természetesen van bennük egy bizonyos fokú félsz az öt évvel ezelőtt történtek miatt. De ahogy Bodor Tibor megfogalmazta, a kíváncsiság sokkal erősebb, mint az aggodalom.

Abban bízik, hogy ha azok el mernek indulni, akik korábban ott jártak és a helyi viszonyokat ismerik, akkor neki sincs mitől tartania, rájuk bízhatja magát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt