Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. November 19. 08:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Enyhítették a csepeli buszon késelő férfi büntetését

Enyhítették a csepeli buszon késelő férfi büntetését

Hat évről öt év börtönbüntetésre enyhítette a Fővárosi Törvényszék másodfokon annak a férfinak a büntetését, aki késsel megszúrt egy nőt az arcán a maszkján látható felirat miatt februárban Csepelen.

Az ügyészség a férfit közösség tagja elleni, felfegyverkezve elkövetett erőszak és súlyos testi sértés kísérletének bűntettével vádolta.

A jogerős ítélet szerint a sértett február 25-én egy Csepelen közlekedő autóbuszon utazott egy olyan, szájat és orrot takaró maszkban, amelyen jól láthatóan egy "tiltakozást képviselő mozgalomhoz tartozást jelképező felirat" volt olvasható - írta csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében a Fővárosi Törvényszék.

A vádlott felfigyelt a maszkon látható szövegre, a felirat miatt feldühödött és kötekedni kezdett a sértettel, majd szidalmazta és fenyegette is őt. A vita közben a férfi egy nyolc centiméter pengehosszúságú késsel megszúrta a nőt az arcán, majd a következő megállóban leszállt a buszról és elmenekült.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság első fokon hat év börtönre ítélte a vádlottat. A döntés ellen az ügyészség, valamint a vádlott és védője is fellebbezett - írták.

A Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy az elsőfokú bíróság az eljárási szabályoknak megfelelő, törvényes ítéletet hozott, helyesen értékelte a bizonyítékokat és indokolási kötelezettségének is maradéktalanul eleget tett. A kiszabott büntetés enyhítését pedig azzal is indokolta, hogy a két vádbeli bűncselekmény motivációja azonos volt, és a súlyos testi sértés bűntette kísérleti szakban maradt. A törvényszék szerint a másodfokon kiszabott büntetés mértéke kellő visszatartó erővel bír mind a terhelt, mind pedig a társadalom többi tagja számára - áll a közleményben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábban az ügyről azt közölte, hogy a 37 éves budapesti férfi a 151-es buszon sebzett meg késsel egy nőt, aki "free SZFE" feliratú maszkot viselt. A megszúrt asszony könnyű sérülést szenvedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.