Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Január 26. 19:18, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Elrendelték egy magyar ügyvédnő átadási letartóztatását az olasz maffia támogatása miatt

Elrendelték egy magyar ügyvédnő átadási letartóztatását az olasz maffia támogatása miatt

Az olasz maffia támogatása miatt elrendelte egy magyar ügyvédnő ideiglenes átadási letartóztatását a Fővárosi Törvényszék csütörtökön - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

Azt írták: a rendelkezésre álló adatok alapján a nő és társai Olaszországban és más külföldi országban is tevékenykedő bűnszervezetet alkottak.

Az ügyvéd a státuszát kihasználva, bűntársaival formálisan vezette a budapesti ügyvédi irodájára bejegyzett és ott működtett magyarországi cégeket, azokat ugyanakkor a bűnbanda vezetője teljes körűen ellenőrzése alatt tartotta, és illegális vagyonátruházás, pénzmosás, bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosására használta.

Az ügyvédnő ellen kilenc - összesen 20 év szabadságvesztéssel is büntethető - bűncselekmény elkövetésével összefüggésben az olaszországi Catanzaroi Bíróság bocsátott ki európai elfogatóparancsot, hogy a büntetőeljárást az olasz hatóságok le tudják folytatni ellene.

Az érintett nem járult hozzá az átadásához és a specialitás szabályainak jogáról sem mondott le, így vele szemben az elfogatóparancsban szereplő cselekményeken kívül nem indítható és nem folytatható egyéb büntetőeljárás - tették hozzá.

Kitértek rá, a Fővárosi Törvényszék azzal rendelte el az ideiglenes átadási letartóztatást, hogy az az ügyvédnő átadási letartóztatásnak elrendeléséig tart.

A feltételezett elkövető csak akkor adható át, ha az olasz igazságügyi hatóság 40 napon belül, azaz 2023. március 7-ig megfelelő jogi garanciát nyújt, hogy az ügyvédnő kérelmére, a szabadságvesztés vagy szabadság elvonással járó intézkedés jogerős kiszabása esetén annak letöltésére, illetve végrehajtására visszaszállítják Magyarországra - hangsúlyozták.

Megjegyezték, az ügyvédnő ellen ugyancsak a Fővárosi Törvényszéken folyamatban van egy másik büntetőügy is, ebben a bíróság megkereséssel él aziránt, hogy az eljárás eredményes lefolytatása érdekében szükséges-e a nő személyes jelenléte.

Indoklásuk szerint a bíróság a kilenc bűncselekmény tárgyi súlyára és a másik büntetőeljárásra tekintettel nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására.

A végzés nem végleges - fűzték hozzá.

Fotó: Pixabay

Címkék: ügyvéd, maffia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére