Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2018. Június 05. 11:40, kedd | Helyi
Forrás: iszolnok.hu

Elkezdődött a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszának felújítása

Elkezdődött a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszának felújítása

Több kilométeres torlódásokra kell számítani a 4-esen Szolnok térségében. Ma reggel kezdődött a főút felújítása mintegy 1,5 kilométeres szakaszon. A burkolat teljes cseréje mellett a Szent István híd dilatációs szerkezetét is korsze

Beágyazás Mintegy 1220 méteren újítják fel a 4-es szolnoki elkerülő szakaszát. A Szent István híd és a Tószegi úti csomópont között már ma reggel 8 óra óta dolgoztak a kivitelező szakemberei. Az első napon azokat a jeleket festették fel az úttestre, amelyek mentén holnap reggel a marógép elkezdi a munkát.

„Az aszfaltburkolatot lemarják, azon kívül még a szegélyeket fogják javítani és a padkát. A híd szerkezeténél a dilatációs szerkezet közelében a hídszigetelésig fognak lemenni, kibontva persze az aszfaltot.” – mondta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. JNSZ megyei igazgatója Vántsa Zoltán

A kivitelezés során a híd 70 méter hosszú szakaszának szigetelési hibáit, beázásait is kijavítják, majd ezután két réteg aszfalt –egy kötő-, és egy kopó réteg- kerül az acélszerkezetre.

A 4-es nyomvonala is megerősített burkolatot kap, amelyet a forgalmi terhelés, illetve az áthaladó teherautók és kamionok jelentős súlyú rakománya indokol.

„Ez egy modifikált bitumennel történő aszfaltkeverés lesz és ez a fokozott erőhatásokat is képes lesz elbírni.” – mondta az igazgató

A beruházás idején a félpályás útlezárás lesz érvényben, amelyen a forgalmat jelzőőrök és lámpák irányítják, ezért szakemberek jelentős torlódások kialakulására számítanak. Az áthaladó forgalom számára az M3-M35-42-es, valamint az M5-44-47-42-es és az M5-M43 utakat javasolják a torlódás elkerülésének érdekében.

Vántsa Zoltán kiemelte – „Az országhatárnál már lesz egy figyelmeztetés, hogy erre itt torlódásra lehet számítani, illetve az M0-áson és az M5-ösön is ki lesznek írva a változtatható jelzésképű táblákra, hogy érdemes Szolnokot elkerülni. Ez lehet az M3-ason, illetve a 44-es úton lehet ezt a részt kikerülni.”

A mostani beruházás is része annak az útfejlesztési koncepciónak, amely keretében az év végéig JNSZ megyében mintegy 126 kilométer közutat újítanak fel 10,5 milliárd forintból. A beruházás egy részének forrásait a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program biztosítja. A 2,5 milliárd forint Uniós pénzből 10 munkaterületen 46 kilométer utat újítanak fel. A hazai, kormányzati, összesen 100 milliárd forintnyi forrásból pedig a megye 20 helyszínén 80 kilométer út lesz korszerűsítve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói