Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. December 18. 19:32, hétfő | Helyi
Forrás: ugyvezeto.hu

Díszítsük fel az irodát!

Díszítsük fel az irodát!

Az advent a várakozás, az ünnepre, a karácsonyra készülődés időszaka. Az előttünk álló hetekben nemcsak a lelkünket és otthonunkat kell díszbe öltöztetnünk, de munkahelyünket, ha úgy tetszik: második otthonunkat is ünnepélyessé va

Sok helyen lehetőség van arra, hogy ha halkan is, magnóról zenét hallgassanak. Ha a kollégák és természetesen a menedzsment is megengedi, tegyünk a zenegépbe karácsonyi muzsikát, és naponta egyszer játsszuk le a lemezt. Igazi ráhangolódásban lesz részünk.

A XIX. században divatba jött adventi koszorú jelzi az idő múlását, a visszaszámlálást az ünnepekig. A nagyobb cégeknél a recepción, nagyobb tárgyalókban nemcsak dísz a koszorú, a dolgozók minden héten elégetnek egyet-egyet a gyertyákból. Természetesen igyekezzünk olyan jól látható helyre tenni a virágot, hogy ha lángra lobbanna véletlenül, azonnal el lehessen oltani. Nem egy munkahelyi balesetről számoltak már be, ahol a galibát a meggyulladt koszorú, vagy egy csonkig égett gyertya okozta az ünnepek előtt.

Ha az irodában vannak szobanövények, őket is feldíszíthetjük ebből az alkalomból. Nem kell nagy dolgokra gondolni. Egy ízléses krepp-papír, egy-egy selyemszalag és máris új díszbe öltözött a növény. Ha lehet, használjunk szolid és ne harsogó színeket. Mini égősort ne tegyünk élő virágra.

Számos elegáns, és jópofa asztali díszt készíthetünk. Az egyik lehet, ha tányérra néhány narancsot, citromot helyezünk, melyekbe előzőleg szép alakzatokban szegfűszegeket szúrunk. Kivájhatjuk a gyümölcshúst a héjból, miután megskalpoltuk a narancs tetejét, és akkor mécsest is tehetünk bele. Illatos is, szép is.

A régi gömbjeinket ragasztóba forgatva, majd apró színes gyöngyökbe mártva, netán flitterekkel körberagasztva üvegtálba helyezhetjük. Nagyon szép díszítés.

Vázákban nemcsak illatos, hanem szép is ilyenkor egy-egy fenyőág, kevés borostyánnal díszítve. Aki a természetes díszeket szereti, egy tálba tegyen almát, narancsot, diót, mogyorót, gesztenyét, tobozt, vagy csak szaloncukrot. Máris ünnepivé varázsolhatjuk munkahelyünket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni