Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Május 26. 12:32, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Busznak csapódott egy ittas, bedrogozott sofőr, súlyos sérülést okozott

Busznak csapódott egy ittas, bedrogozott sofőr, súlyos sérülést okozott

Nemcsak alkoholt, hanem drogot is fogyasztott mielőtt a volán mögé ült. Többen is megsérültek miatta.

Súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 25 éves helybeli férfival szemben, aki 2021. augusztus 30-án kocsijával busznak ütközött az egyik pápai körforgalomban.
A vádirat szerint az elkövető délután öt óra körül, szeszes ital fogyasztását követően ült kocsiba, és azzal a belvárosban közlekedett. Ittasságából kifolyólag a megengedettnél lényegesen gyorsabban, mintegy 70-75 kilométeres sebességgel hajtott ki a buszpályaudvar közelében lévő körforgalomból, ahol átsodródott a haladási irányát tekintve bal oldali forgalmi sávba, és ott nekiütközött egy 14-16 kilométeres sebességgel haladó menetrend szerinti autóbusznak. A buszban öten utaztak, akik közül egy nő felkartörést, míg a többi utas nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléséket szenvedett – közölte az ügyészség.

A balesetet követően végzett vizsgálatok alapján megállapították, hogy a vádlott nemcsak alkoholt, de korábban kábítószert is fogyasztott.

Az ügyészség a vádiratában a korábban ittas vezetés miatt már büntetett és jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló férfival szemben arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat börtönbüntetésre ítélje és a közügyek gyakorlásától, valamint határozott időre a közúti járművezetéstől is tiltsa el.

A vádlott előkészítő ülésen történő beismerése esetére az ügyészség 2 év börtönbüntetés, 3 év közügyek gyakorlásától eltiltás és 4 év járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a Pápai Járásbíróságnak – tette hozzá a vádhatóság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni