Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2016. Február 04. 07:49, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Brókerbotrány - Az új igénylők február 15-ig nyújthatják be kárigényüket

Brókerbotrány - Az új igénylők február 15-ig nyújthatják be kárigényüket

Február 15-ig nyújthatják be kérelmüket az új igénylők a Quaestor és a Hungária kötvényesek kárrendezését végző Kárrendezési Alaphoz.

Azon Quaestor-kötvényeseknek, akik korábban a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjánál határidőben jelezték igényüket, nincs teendőjük, kérelmük az új alaphoz kerül.

A Kárrendezési Alap a kárrendezési törvény alapján 2016. január elsején kezdte meg működését. Az Országgyűlés által 2015. december 15-én elfogadott új törvény alapján létrejött Kárrendezési Alap azoknak a károsultaknak nyújt segítséget, akiknek olyan befektetési szolgáltató okozott kárt, amelyik a brókerjelleget kihasználó cégcsoport-kötvényt értékesített.

Kiss Krisztina, az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) ügyvezető igazgató-helyettese korábban egy háttérbeszélgetésen elmondta: a Kárrendezési Alap március 31-ig megvizsgálja a kérelmek jogosságát, megállapítja a kárrendezés összegét és tájékoztatja erről az ügyfelet, akinek 30 nap áll majd rendelkezésre az igény visszavonására, ha saját maga akarja érvényesíteni a követelését.

A Hungária Értékpapír Zrt. valamint a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolását 2015. április 22-én rendelte el a bíróság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.