Városlista
2022. november 28, hétfő - Stefánia

Hírek

2018. Augusztus 03. 08:59, péntek | Helyi
Forrás: szoljon.hu

Bemutatták Szolnok kedvenc menüjét

Bemutatták Szolnok kedvenc menüjét

Haltepertő, gulyásleves, habos ischler. Mostantól hivatalosan is ezek a finomságok szerepelnek Szolnok menüjében.

Habos vagy lekváros? Mifelénk természetesen kizárólag habos lehet az ischler, mellyel megismertetjük a hozzánk érkező vendégeket is. Mint ahogy a Tisza fővárosába érkezők szívesen kóstolnak halételeket, s az Alföld közepén, a gulyásfesztivál hazájában gyakran kerül jóféle gulyásleves az asztalra, lehetőleg bográcsban főzve.

– Különleges, mégis elkészíthető otthon is – így jellemezte Szolnok újonnan összeállított menüjét Szalay Ferenc polgármester azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, melyen nem csak a több száz szavazat alapján összeállított ételsort ismerhették és kóstolhatták meg a résztvevők, de azt a város népszerűsítését célzó kiadványt is, amellyel a megyeszékhely marketingjét kívánják erősíteni.

Amint Öhlbaum Emese, Városmarketing és Turisztikai Osztály vezetője hozzátette, a most elkészült kiadvány küllemben és tartalmában egyaránt illeszkedik abba a sorba, amely 2016-ban a Pont Szolnokkal indult.

Azóta több része is elkészült a sorozatnak, amely a szolnoki turizmus élénkítését segíti elő, a mostani pedig közöségcsalogató gasztronómiánkat mutatja be. Ez talán mindennél többet árulnak el az adott városban élőkről, hiszen a zamatok, a tálalás, az ételek változatossága és egyedisége mind-mind lélekből fakad.

De mit is érne egy gasztronómiai kiadvány a gasztro szakma szakértőinek – legyen szó egy profi séfről vagy csupán az otthonában a családjának főző háziasszonyról – segítsége, hozzáértése nélkül?Ezért a városmarketing osztály dolgozói szolnokiakat és az éttermeik tulajdonosait, vezető séfjeit, szakácsait kérték fel, hogy segítsenek összeállítani Szolnok kedvenc menüjét, azzal a nem titkolt szándékkal, miszerint hamarosan a kezdeményezéshez csatlakozó éttermekben a hozzájuk betérő vendégeknek lehetősége nyíljon a szolnokiak kedvenc ételeit megkóstolni.

Reményeink szerint tehát a megyeszékhely legtöbb éttermében hamarosan kérhetjük a következő, kimondottan szolnoki menüsort: előétel haltepertő, főétel szolnoki gulyás, desszert szolnoki habos isler.

Higyjék el, érdemes megkóstolni!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 13. 14:49, csütörtök | Helyi

Veszélyes előzés - Kamerafelvétel alapján indított eljárást a rendőrség

Fedélzeti kamerafelvétel alapján indult büntetőeljárás - a balatonalmádi rendőrök néhány nap alatt beazonosították és gyanúsítottként kihallgatták a 710-es úton szabálytalanul előző autóst.

2022. Október 07. 09:07, péntek | Helyi

15 méter mély kútból mentettek ki egy tacskót a tűzoltók

Egy tizenöt méter mély kútba esett Udvaron egy kutya.

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. November 28. 11:05, hétfő | Sport

Öt érmet nyertek a magyarok a teqball-világbajnokságon

A magyar csapat öt érmet szerzett a Nürnbergben rendezett teqball-világbajnokságon, ezzel a legeredményesebb volt a nemzetek versenyében.