Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. December 18. 13:17, hétfő | Helyi
Forrás: szoljon.hu

Azzal fenyegetőzött a szolnoki férfi, hogy felrobbantja az épületet – így akarta elkerülni a felelősségre vonást

Azzal fenyegetőzött a szolnoki férfi, hogy felrobbantja az épületet – így akarta elkerülni a felelősségre vonást

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratot nyújtott be a Szolnoki Járásbírósághoz egy szolnoki férfivel szemben, köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt.

A huszonkilenc éves férfi ellen több büntetőeljárás is folyamatban volt a Szolnoki Járásbíróságon. Az ügyekben 2016 februárjában és 2016 áprilisában tűzött ki tárgyalást a bíróság.

A terhelt azért, hogy elkerülje a súlyos bűncselekmények miatt történő felelősségre vonást, a tárgyalási napokon nyilvános telefonfülkéből összesen három alkalommal telefonált a Szolnoki Törvényszékre.

Minden esetben azzal fenyegetőzött, hogy két óra múlva felrobbantja az épületet. A bűncselekmény idején még a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség is a bíróság épületében működött, ezért összesen mintegy száznyolcvan bírósági és ügyészségi alkalmazottnak, illetve megközelítőleg hetven ügyfélnek kellett elhagynia az épületet a bombariadó tartamára.

A kitűzött tárgyalások egy része elmaradt. A vád szerinti bűncselekményre a törvény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés kiszabását rendeli.

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt – tájékoztatta honlapunkat dr. Zsilka László, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás