Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 04. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az autótulajdonosoknak is kedvezne az új kgfb-tarifahirdetési rend

Az autótulajdonosoknak is kedvezne az új kgfb-tarifahirdetési rend

Mivel az évközi váltók száma és aránya folyamatosan bővül, a piaci verseny fenntartásában marginálisra csökkent az évi egyszeri koncentrált díjhirdetés szerepe.

Éppen ezért az autósok és a biztosítótársaságok számára is ideálisabb lenne az évközi többszöri KGFB díjhirdetés gyakorlata – mondta a PBA biztosítási alkusz szakértője.

Már nem léteznek azok az okok, melyek indokolnák az évi egyszeri díjhirdetést, hiszen az alkuszok tevékenységének is köszönhetően a fogyasztói szempontoknak is maximálisan megfelel a már kialakult, könnyen átlátható díjtarifálás. Az ügyfelek tájékoztatása teljeskörűen megvalósult, mindenki személyre szabottan válogathat az általa igénybevehető kedvezmények tárházából, megismerheti a kiegészítő termékek széles körét és az együttkötési kedvezményeket. Az évközi többszöri díjhirdetést lehetővé tévő törvényjavaslat már az országgyűlés előtt van, elfogadása esetén kedvező irányba módosulhatna a kötelező gépjárműbiztosítási tarifahirdetés szabályozása jövő év januárjától.

„Kiszámíthatóbb üzletmenetet jelentene a biztosítóknak, ha egy esetleg túlzottnak bizonyuló díjcsökkentés és kockázatvállalás esetén menet közben korrigálni tudnának díjaikon, a bekövetkezett káresemények statisztikai adatainak ismeretében. Ugyanakkor a társaságok a túlságosan magas díjon bevállalt, de évközben meglepetést okozó kármentesen közlekedő ügyfélcsoportoknak is kedvezhetnének év közben, s a jelenlegi módszerrel szemben lehetőség nyílna az esetleges évközi tarifacsökkentésre is, amely a jelenlegi gazdasági helyzethez való alkalmazkodás elengedhetetlen feltétele az ésszerű piaci versenyben. Így a társaságok e termékre vetített bevételei is kiszámíthatóbbá válnának” - összegzi az előnyöket Horváth László, a PBA biztosítási alkusz gépjárműbiztosítási szakértője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk