Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Július 11. 10:38, szerda | Helyi
Forrás: szoljon.hu

Az angolok csaknem fele bízik a győzelemben

Az angolok csaknem fele bízik a győzelemben

1424 embert kérdeztek meg, hogy látják a csapat esélyeit a világbajnokságon.

A legutóbbi felmérés szerint az angoloknak most már több mint a 40 százaléka hisz abban, hogy az angol válogatott megnyeri az oroszországi labdarúgó-világbajnokságot.

A legnagyobb brit közvélemény-kutató csoport, a YouGov 1424 angol felnőtt körében elvégzett, kedden ismertetett vizsgálata kimutatta, hogy Gareth Southgate csapatának minden várakozást felülmúló eddigi sikeres szereplése nyomán immár az angolok több mint kétharmada figyeli a VB-közvetítéseket. Június végén még csak 49 százalékuk, a múlt hét elején 53 százalékuk, a múlt hét végén 59 százalékuk, e hét elején viszont már 68 százalékuk mondta azt, hogy nézi a meccseket.

Azoknak az aránya, akiket nem érdekel a világbajnokság, ugyanebben az időszakban 49 százalékról 30 százalékra csökkent.
A teljes mintán belül 10 százalékról 33 százalékra nőtt azoknak a tábora, akik igennel válaszoltak arra a kérdésre, hogy véleményük szerint az angol válogatott megnyeri-e a vb-t, és 63 százalékról 31 százalékra csökkent azoké, akik ezt nem tartják valószínűnek.

Azok körében azonban, akik most már rendszeresen nézik is a mérkőzéseket, 43 százalék nyilatkozott úgy, hogy szerinte Anglia világbajnokként tér haza az oroszországi tornáról, és mindössze 12 százalékuk nem hisz ebben.
Anglia a világbajnokság szerdai elődöntőjében Horvátországgal mérkőzik.

Az angol labdarúgó-válogatott 28 éve nem jutott el idáig világbajnokságokon – legutóbb 1990-ben játszott vb-elődöntőt, akkor végül a negyedik helyen zárt -, vb-t pedig egyszer nyert, 52 évvel ezelőtt, hazai környezetben, az 1966-os világbajnokságot ugyanis Angliában rendezték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.