Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 10. 07:13, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress

Adósságválság – Franciaország is bajban van?

Adósságválság – Franciaország is bajban van?

Amerika után Franciaország okozott pánikot a nemzetközi tőzsdéken. A hitelminősítők ugyanis kilátásba helyezték, hogy az Európai Unió második legnagyobb gazdaságát is leminősítik az Egyesült Államok után.

A nemzetközi tőzsdék a hétfői nyitást követő első órákban a részvényindexek kezdeti zuhanása után mérsékelt csökkenéssel reagáltak az amerikai leminősítés és az euróválság fejleményeire, de a bizonytalanság megmaradt. Az egyik gazdasági elemző szerint még nem vagyunk túl a nehezén. Az euróövezet problémája még nem megoldott, az amerikai leértékelés hatása is itt lebeg, emellett választások is lesznek jövőre, nem lesz nyugalom még jó ideig.

Közben az Európai Központi Bank az olasz és spanyol államkötvények felvásárlásával próbálja megakadályozni, hogy Írország, Portugália és Görögország után az euróválság az unió harmadik és negyedik legnagyobb gazdaságára is átterjedjen. Elmaradt a fekete hétfő, a piacok elfogadták, hogy az Európai Központi Bank mindent megtesz azért, nehogy Olaszország bedőljön. Az euróválság neuralgikus pontja most Itália. Olaszország nem kerülhet csődbe. Az Európai Központi Bank ezt nem fogja hagyni – mondta az egyik német bank piaci kutatója.

A világ legfejlettebb ipari államai, a G7 csoport pénzügyminiszterei és jegybanki vezetői videótanácskozásuk után megerősítették, hogy ha kell, közösen segítik és garantálják a pénzpiacok működését. A francia pénzügyminiszter szerint az euróövezet 440 milliárdos stabilitási alapja szeptemberben már felhasználható lesz.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: válság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.