Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2020. Március 02. 09:58, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Adathalászatra figyelmeztet a kibervédelmi intézet

Adathalászatra figyelmeztet a kibervédelmi intézet

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a koronavírusra hivatkozó, a kiberbűnözők által küldött adathalász és zsarolóvírust tartalmazó e-mailek – közölte a Nemzeti Kibervédelmi Intézet szóvivője az M1 hétfői műsorában.

Bor Olivér hangsúlyozta, hogy a bűnözők az emberek információéhségére alapozva, például az egyes országok egészségügyi minisztériumaira hivatkozva küldenek adathalász e-maileket.

Például olyan információt kínálnak, hogy hol lehet szájmaszkot beszerezni, és érzékeny adatokat kérnek az információért cserébe a felhasználóktól - tette hozzá.

A szóvivő arra kért mindenkit, hogy nézze meg a levelek feladóját, illetve ne kattintsanak rá a gyanús, általában szenzációt ígérő csatolmányokra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:02, kedd | Belföld

Éjfélkor jár le az szja jóváhagyásának határideje

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.