Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2018. Június 12. 10:16, kedd | Helyi
Forrás: szoljon.hu

A szolnoki röplabdások megfiatalított kerettel végeztek a középmezőnyben

A szolnoki röplabdások megfiatalított kerettel végeztek a középmezőnyben

Hatodik helyen zárta az élvonalbeli férfibajnokságot a Szolnoki Röplabda Akadémia. A Tisza-partiak formája meglehetősen hullámzó volt a szezon során, ami egy nagyon fiatal társaság esetében talán nem is annyira meglepő. Gulyás Ferenc veze

– Jelentős változások voltak az elmúlt nyáron a keretben. Milyen célokkal vágtak neki a 2017/18-as szezonnak?

– A Magyar Kupa-győztes csapatunkból öt meghatározó játékosunk is távozott, hiszen Bene Róbert és a brazil légiósunk, Iurgen Hummes Specht Németországba, Török Roland és Krupánszki Olivér a későbbi ezüstérmes Kecskeméthez, míg Rása Alex a Pénzügyőrhöz szerződött – kezdte mondanivalóját Gulyás Ferenc

– A költségvetésünk nem engedte meg, hogy élcsapatokból igazoljunk, ezért tehetséges, de az NB I-ben még rutintalannak számító, junior játékosokat szerződtettünk Guzmics Richárd, Szabó Péter, Kholmann Norbert vagy éppen Tamasi Ákos személyében, valamint szokásunkhoz híven, az ifik közül hoztunk fel tehetségeket.

– A csapat átlagéletkora nem érte el a húsz évet. Ennek ellenére célul tűztük ki, hogy a mezőny első felében, az ötödik helyen végezzünk.

– Az alapszakaszban el is érték ezt a pozíciót, sőt, idehaza a negyedik Pénzügyőrt is legyőzték. Ez volt a szezon csúcspontja?

– Úgy gondolom, igen. A Pénzügyőr a négy profi csapat egyike, mégis le tudtuk győzni az év elején, de sajnos ezt követően hullámvölgybe kerültünk, mert túl nagy lett az önbizalmuk a játékosoknak, ennek köszönhetően gyakran az egyszerűbb ütéseket is elhibázták. A rájátszásnak így is az ötödik helyről vághattunk neki.

– Az 5–8. helyért való küzdelembe több vereség is becsúszott, és ön is szóvá tette a Dunaferr elleni meccset követően, hogy nem volt elégedett a játékosai hozzáállásával.

– Nekem az a legfontosabb, hogy a röplabdázóink napról-napra fejlődjenek. Ha hibáznak és valamelyik játékelem nem megy nekik aznap, ne tárják szét a kezüket, hanem igazi csapatemberként próbáljanak meg másban a csapat hasznára lenni, akár csak mezőnymunkával.

– Hiányzott nálunk egy tapasztalt, higgadt játékos, aki az ilyen holtpontokon átlendítette volna a többieket. Sosem rejtettem véka alá a véleményemet, és azt vallom, hogy a játékosok tudomására kell hozni, ha valamit nem csinálnak jól.

– Végeredményben a hatodik helyen zártunk, mert a MAFC, amelyet huszonöt-harminc év körüli harcedzett röplabdázók alkotnak, megelőzött minket a hajrában, amikor sérülések is hátráltattak bennünket.

– Összességében mennyire elégedett a játékosokkal, a fiataloknak sikerült-e előrelépniük olyan mértékben, amire ön számított?

– Ebből a szempontból semmiféle panaszom nem lehet, hiszen sokaknak ez volt az első teljes NB I-es szezonja. Guzmics Ricsi és Szabó Peti is csupán perceket töltött a pályán tavaly Dunaújvárosban, idén viszont végigjátszották a szezont.

– A két ifjúsági válogatottunk, Farkas Róbert és Fülöp Péter is nagyon szép dolgokat mutatott a pályán, de az ő esetükben el kell mondanom, hogy óriási terhelést kaptak, hiszen a felnőtt mellett az ifjúsági és a junior csapatban is vezéregyéniségek voltak, így közel hatvan mérkőzésen léptek pályára a szezonban.

– Már a tavaly is húzóembernek számító, roppant profi hozzáállással rendelkező Gönczi Imrének idén sokkal nehezebb dolga volt, hiszen jobban figyeltek rá idén az ellenfelek, de ő is jól megoldotta feladatát.

Szükség lenne a rutinra is

Mint az Gulyás Ferenc elmondta, egyelőre nem lehet tudni, hogyan alakul a jövő évi keret, hiszen az nagyban függ a költségvetéstől. A szakvezető mindenképpen szeretné egyben tartani a fiatal gárdát és melléjük hozni egy-két rutinos játékost, akik mind a tudásukkal, mind pedig a hozzáállásukkal példát mutatnak, a nehéz szituációkban pedig vezérré lépnek elő.

Amennyiben ez sikerülne, akkor a következő szezonban már vérmesebb reményeik is lehetnének. Ahogyan a korábbi években, úgy várhatóan a nyáron is kerülnek majd fel a felnőttekhez serdülő és ifjúsági korú játékosok, akik a saját korosztályukban már bizonyítottak országos szinten is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.