Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. November 24. 13:23, péntek | Helyi
Forrás: szoljon.hu

A béremelések is hatással voltak a megyében fellendült építkezési kedvre

A béremelések is hatással voltak a megyében fellendült építkezési kedvre

Fellendült az építőipar, hallani innen is, onnan is. És valóban: nem lehetett nem észrevenni, hogy idén Szolnokon is szembetűnően megugrott az építkezési kedv.

Míg korábban évekig magára hagyottan álltak, illetve omladoztak a lakatlan portákon magukra hagyott házak, s az ember nem tudhatta, van-e egyáltalán gazdájuk vagy nincs, legfeljebb a járókelők tettek megjegyzéseket utcaképet elrondító voltukról, ebben az évben már új falak emelkedtek a régi maradványok helyén.

De a belvárosi társasházak lakói is most látták elérkezettnek az időt, hogy felújítsanak, átépítsenek, így a járdákon is kerülgethettük a lerakott építőanyagok köré emelt barikádokat.

Még most, novemberben is látni a környékünkön az épületek elé halmozott sódert vagy téglát, sőt, az ablakcserék is javában zajlanak, holott korábban az ilyesmit igyekeztek nyáriasabb időben lebonyolítani.
Tele vannak munkával a mesterek, hosszú a várakozási idő, panaszolták ismerősök, akik között akadt olyan is, aki a családi ház sarkának újrafalazását – amit már egyébként is másfél éve halogatott – végül jövő évre halasztotta, mert semmiképp sem akarta, hogy az ünnepek alatt „lyukas szobában süvítsen a szél”.
Tény és való: megyénkben az építőipar évekig halódott, a körbetartozások nyomán bedőlt cégekkel szerzett tapasztalatok után a hétköznapi emberek is inkább kivártak, árgus szemekkel figyelve a fejleményeket.

Az idei béremelések is sokat nyomtak a latba: bátrabban mernek immár az emberek költekezni, kölcsönhöz, hitelhez folyamodni, és belevágni az otthonteremtésbe vagy a régóta halogatott felújításba.
Már csak azon kell aggódni, ne a munka elkészülte után derüljön ki, hogy a különféle „mesterek” szakértelmében akadnak hiányosságok. Mert a vállalkozók, nyilván, amit csak lehet, bevállalnak, ám az építőiparban (is) változatlanul „hiánycikk” a képzett szakember.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak