Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Július 18. 12:38, szerda | Helyi
Forrás: szoljon.hu

Kitüntetést vehettek át a bírósági dolgozók

Kitüntetést vehettek át a bírósági dolgozók

Minden évben kitüntetik a legkiválóbb bírákat és igazságügyi alkalmazottakat a bíróság napja alkalmából.

ASzolnoki Törvényszéken a minap megtartott ünnepségen a megye bírósági vezetőin és bíráin kívül a társszervek vezetői is részt vettek. Díszvendégként pedig dr. Varga Árpád megyei főügyészt és Horváth Ákost, a megyei büntetés-végrehajtási intézet parancsnokát köszönthették.

– Nagy súlyt kell helyezni arra, hogy a bíróban a jogi képesítés mellett hiánytalanul meglegyenek a bírói tiszt gyakorlásához szükséges, megkívánt emberi tulajdonságok is – mondta Kissné dr. Szabó Judit, a törvényszék elnöke a társszervek vezetőihez címzett beszédében.

– A jó bíró ugyanis csak sokat tapasztalt, bölcs észjárású, embertársai sorsát szívén viselő, derűs, becsületes, erkölcsös, jó ember lehet – tette hozzá.

Az Országos Bírói Tanács által adományozott díjakat az elnök dr. Hajdu Annával, a törvényszék elnökhelyettesével közösen adta át. A Juhász Andor-díj arany fokozatát idén posztumusz a törvényszék tavaly elhunyt korábbi elnöke, dr. Nánási Illés kapta.

Az elismerés ezüst fokozatát Törőcsikné dr. Gulyás Gabriella, a Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság munkaügyi bírája vehette át. A díj bronz fokozatával pedig idén Deákné Szécsi Ildikót, a törvényszék statisztikusát tüntették ki, aki egyben a törvényszék könyvtáráért is felel.

Ezenkívül az Országos Bírói Tanács címzetes táblabírói címet adományozott dr. Víghné dr. Tigyi Anikó törvényszéki tanácselnöknek.

Az ünnepségen megköszönték még dr. Kis István és dr. Pongrácz Zsolt, a törvényszék korábbi kollégiumvezetőinek magas szakmai színvonalú munkáját, akiknek hatéves mandátuma a közelmúltban járt le, és köszöntötték Gyöngyné dr. Kovács Gabriellát, a törvényszék új civilisztikai kollégiumvezetőjét – mondta el hírportálunknak dr. Tóvizi Ádám, a Szolnoki Törvényszék sajtótitkára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.